Naujienos ir renginiai

Naujienos

2021. 09. 23 -

Amerikos – Lietuvos verslo tarybos delegacijos vizitas

Rugsėjo 22 d. Fizinių ir technologijos mokslų centre (FTMC) lankėsi Amerikos – Lietuvos verslo tarybos (American - Lithuanian Business Council, ALBC) nariai – JAV verslo bei karinės pramonės įmonių vadovų ir atstovų delegacija.
 
Su FTMC mokslininkais ir inovacijų kūrėjais, centro industriniais partneriais susitiko JAV verslininkai, atstovaujantys gynybos, informacinių technologijų, kibernetinio saugumo, biotechnologijų ir farmacijos, žmogiškųjų išteklių vadybos sektorius, jau vykdantys ar planuojantys veiklą Lietuvoje, taip pat JAV ambasados Lietuvoje, ALBC bei Lietuvos užsienio reikalų ministerijos (URM) atstovai.
 
Pažintinio vizito metu svečiams FTMC vadovas prof. Gintaras Valušis papasakojo apie centro veiklas, FTMC mokslininkų ir inovacijų kūrėjų kompetencijas, mokslinių tyrimų ir plėtros (R&D) patirtis, buvo pristatytas bendradarbiavimas su centro industriniais partneriais. Susitikime aptartos FTMC bei JAV įmonių partnerystės, bendrų aukštųjų technologijų kūrimo ir vystymo projektų galimybės.
 
Trumpos ekskursijos po centrą metu dr. Mindaugas Dagys prof. Žilvinas Kancleris bei dr. Žilvinas Ežerinskis svečius supažindino su Mikrobangų ir Masių spektrometrijos laboratorijų darbais.
 
Rugsėjo 22 -23 d. į Lietuvą vizito atvykusioje ALBC delegacijoje yra įmonių „Thermo Fisher Scientific“, „Pfizer“, „Eli Lilly“, „Lockheed Martin“, „Oshkosh Defense“, „Palo Alto Networks,“ „Strategic Staffing Solutions“, „Raytheon Technologies,“ „MSD (Merck),“ „S2 Global“, „Northrop Grumman“ vadovai ir atstovai.
 

Galerija

 
 
Nuotraukos: D. Jokubauskio ir K. Plauškaitės - Šukienės