Naujienos ir renginiai

Naujienos

2019. 05. 30

Stiprėja tarptautiniai mokslo ir technologijų bendruomenių ryšiai

Šiandien Fizinių ir technologijos mokslų centre  - svečių iš Anglijos diena! FTMC lankosi Jungtinės Karalystės universitetų atstovų delegacija.
 
Fizinių ir technologijos mokslų centre lankosi net devynių Jungtinės Karalystės (JK) universitetų atstovų delegacija iš Londono Metropoliteno, Linkolno, Rytų Anglijos, Hull ir kt.
 
Dėl įtemptos dienotvarkės svečiai turėjo vos valandą susipažinti su mūsų Centro veikla, unikaliomis laboratorijomis, aukščiausio lygio technologijomis.
 
FTMC direktorius prof. habil. dr. Gintaras Valušis pristatė čia vykdomus mokslinius tyrimus, kuriamas ir vystomas naujausias technologijas, produkciją, bendro verslo galimybes.

JK delegacija aplankė Optoelektronikos technologijų laboratorijas, Medžiagų struktūrinės analizės skyrių.

Svečiai ypač susidomėjo unikalius tyrimus leidžiančiu atlikti greitintuviniu masių spektometru.

Rytų Anglijos universiteto prof. dr. Gerardas Parras (Gerard Parr) teigė, kad apsilankymas FTMC  - labai įdomus ir vertingas ne tik JK, bet ir visos Europos mokslui:

„Šis valstybinis centras puikiai apjungia bei išpildo fundamentinių mokslų ir industrijos poreikius: nuo mokslinių tyrinėjimų iki aukštųjų technologijų praktinio pritaikymo visuomenės reikmėms. Rytų Anglijos universitete, kuriam atstovauju, intensyviai dirbame mokslinių tyrimų srityje, esame įkūrę didelį mokslinių tyrimų parka, vystome mokslinį – industrinį sektorius. Žvelgiant į procesus, šiuo metu vykstančius Europoje, mums svarbu rasti kompetentingą technologijos ir gyvybės mokslų bei tyrimų partnerį Baltijos šalyse – toks yra FTMC. Tai mano pirmasis vizitas šiame centre, bet būtinai čia grįšiu kartu su kolegomis.”

Linkolno universiteto atstovą dr. Davidą Cobhamą (David Cobham), atsakingą už tarptautinio mokslo ir studijų sektoriaus plėtrą, sužavėjo FTMC lazerių ir puslaidininkių tyrimai: “Mūsų universitetui, mūsų šaliai – FTMC veikla labai įdomi, matome daug naujų galimybių abiejų šalių mokslo tyrėjams. Kartu mes pajėgūs kurti ir vystyti tvirtą tarptautinę įvairių mokslo sričių partnerystę. Labai tikuosi, kad pavyks užmegzti kolegiškus santykius ir dar daug kartų lankytis šiame prestižiniame mokslo ir technologijų centre.“

FTMC vadovas prof. G. Valušis nuoširdžiai kvietė JK universitetų mokslininkus, inovatyvių technologijų kūrėjus bei vystytojus bendradarbiauti:

„Mokslą kuria ne mašinos, o žmonės. Kviečiame čia,  FTMC, kartu dirbti šviesias, sumanias, kūrybingas asmenybes iš išorės, laukiame kolegų iš JK, norinčių vystyti mokslą ir kurti drauge. Didžiausiame ir stipriausiame Baltijos šalyse fizinių mokslų bei aukštųjų technologijų centre.”

Svečiai pažadėjo sugrįžti - mes lauksime!