Naujienos ir renginiai

Naujienos

2019. 10. 08

PPO generalinio direktoriaus pavaduotojo vizitas FTMC

Spalio 4 d., penktadienį, Fizinių ir technologijos mokslų centre (FTMC) lankėsi Pasaulio prekybos organizacijos (PPO) generalinio direktoriaus pavaduotojas Xiaozhun Yi ir Kinijos ambasados komercijos skyriaus vadovas Chen Lin.
 
Taip pat susitikime dalyvavo nuolatinis atstovas prie Jungtinių Tautų ir kitų tarptautinių organizacijų Ženevoje Donatas Tamulaitis, svečiai iš Užsienio reikalų ministerijos (URM) Išorinių ekonominių santykių ir ekonominio saugumo politikos departamento Greta Senavaitytė ir Giedrius Lingė, FTMC atstovai.
 
FTMC direktorius prof. Gintaras Valušis svečiams papasakojo apie Centre vykdomą mokslinę veiklą, aukštųjų technologijų kūrimo ir vystymo procesus, vykdomus projektus, jų reikšmę valstybės vystymuisi, mokslo bei verslo sinergijų pasiekimus Lietuvoje ir tarptautinėse rinkose.
 
„Didžiausios vertybės FTMC - ne tik modernia įranga aprūpintos erdvės. Mūsų stiprybė - žinios, vadinamasis „know-how”, t.y., aukščiausio lygio mokslininkai, kurių veikla aukštai kotiruojama pasaulio mokslininkų bendruomenėse. Kūrybingi, iniciatyvūs bei drąsūs žmonės, tarptautiniai projektai su kolegomis iš įvairiausių pasaulio šalių, nuolatinis inovacijų tobulinimas, technologijų kūrimas ir noras tobulėti. Tai suteikia mūsų centrui galimybes būti lyderiu ne tik lazerinių, bet ir kitose fizinių bei aukštųjų technologijos mokslų srityse.” – sakė FTMC direktorius prof. G. Valušis.
 
Delegacijai surengta pažintinė ekskursija FTMC Terahercinės fotonikos ir Mikrobangų laboratorijose.
 
PPO generalinio direktoriaus pavaduotoją Xiaozhun Yi labai sudomino FTMC vykdomi aukščiausio lygio fotoninių ir lazerinių technologijų moksliniai tyrimai, kūrimas bei plėtra. Svečiai aktyviai domėjosi FTMC, didžiausio Baltijos šalyse valstybinio mokslinių tyrimų centro, vystomų  technologijų pritaikymu bei bendrų projektų potencialu užsienyje. 
 
„Džiaugiamės apsilankę FTMC, kurį galime drąsiai vadinti aukščiausio lygio mokslinių tyrimų ir inovacijų kūrimo centru. Čia dirbantys mokslininkai ir technologijų kūrėjai - talentai, kuriais jūsų šalis turi didžiuotis.” – kalbėjo PPO generalinio direktoriaus pavaduotojas.
 
Po vizito FTMC, PPO generalinio direktoriaus pavaduotojas Xiaozhun Yi kaip pagrindinis pranešėjas dalyvavo šį savaitgalį Lietuvos URM Vilniuje organizuotoje tarptautinėje prekybos konferencijoje „Shaping the Future of Trade”.
 

Galerija