Naujienos ir renginiai

Naujienos

2020. 11. 16 -

FTMC mokslininkai - LRT „Metų apdovanojimų 2020" nominantai

Kiekvienais metais nacionalinis transliuotojas Lietuvos radijas ir televizija (LRT) kviečia visuomenę įvertinti įvairiose srityse dirbančias iškilias asmenybes, organizacijas, veiklas, iniciatyvas, projektus, labiausiai šiemet skatinusius veikti, sutelkusius ir sustiprinusius mūsų šalį.
 
LRT „Metų apdovanojimai 2020" nominacijos: „Metų Atradimas", „Metų Asmenybė", „Metų ambasadorius", „Metų verslo lyderystė", „Metų kultūros reiškinys", „Metų pilietinė inciatyva", „Metų ateitis".
 
Šiemet „Metų Atradimo" kategorijos nominantais tapo Fizinių ir technologijos mokslų centro (FTMC) Fundamentinių tyrimų skyriaus dr. Audrius Alkauskas su mokslininkais dr. Mažena Mackoit-Sinkevičiene ir dr. Mareku Maciaszeku. Kaip skelbia apdovanojimų organizatoriai, „Metų atradimu” tapti gali Lietuvos mokslo, mokslo, technologijų ar inovacijų žmogus ar kolektyvas, nustebinęs netikėta idėja ar atradimu.
 
FTMC dr. Audrius Alkauskas su komanda „Metų atradimo 2020” kategorijoje nominuojamas už kvantinių emiterių prigimties nustatymą dvimačiuose puslaidininkiuose. Tai – išskirtinis darbas, pasaulinės reikšmės mokslinis atradimas, patekęs ant vieno pačių įtakingiausių pasaulio taikomosios fizikos žurnalų - „Applied Physics Letters“ viršelių. Jau vien šis faktas laikomas didžiuliu tarptautinės mokslo bendruomenės įvertinimu. 
 
Sveikiname nominantus bei kviečiame balsuoti už FTMC mokslininkų komandą šioje nuorodoje: https://www.lrt.lt/projektai/apdovanojimai
 
Balsavimas vyks iki gruodžio 2 d.
 
„Metų apdovanojimai 2020" laureatai bus paskelbti iškilmingos ceremonijos metu 2021 m. sausio 2 d. per LRT televiziją.