Naujienos ir renginiai

Naujienos

2021. 02. 05 -

FTMC mokslininkas laimėjo Mariaus Jakulio Jason fondo finansinę paramą

Kas rašoma, matoma ir girdima žiniasklaidoje apie FTMC

FTMC Terahercinės fotonikos laboratorijos dr. Kirilas Aleksejevas (Kirill Alexeev) laimėjo filantropinio Mariaus Jakulio Jason (MJJ) skiriamą finansinę paramą, padėsiančią mokslininkui toliau Lietuvoje vystyti mokslinius tyrimus.
 
Dr. K. Aleksejevas - vienas geriausių Europos dirbtinių erdvinių periodinių puslaidininikių nanostruktūrų teorijos ekspertų, jo mokslinių tyrimų kryptis - kvantinė optoelektronika.
 
Šiemet siekdamas pritraukti užsienyje dirbančius mokslininkus, norinčius inovatyvius tyrimus tęsti Lietuvoje ir čia dėstyti studentams, fondas dviejų ir trijų metų laikotarpio grantams skyrė daugiau nei pirmaisiais metais – 223 000 Eur. Ši MJJ fondo parama bus skirta iš viso šešiems mokslininkams, laimėjusiems konkursą.
 
Mariaus Jakulio Jason (MJJ) fondas, skirtas teikti finansinę paramą gabiems verslo kūrėjams, akademikams ir studentams, norintiems prisidėti prie Lietuvos ekonomikos augimo. MJJ fondo ir Fizinių bei technologijos mokslų centro (FTMC) bendradarbiavimo dėka dr. K. Aleksejevas galės prisidėti prie pasaulinės kokybės mokslo vystymo Lietuvoje.
 
„Tokie fondai padeda pritraukti į šalį talentingus žmones. O jie kuria ne tik mokslą, bet ir atneša naujas idėjas, naują darbo kultūrą, kuria bendradarbiavimo atmosferą, taip skatindami visada eiti pirmyn. Labai džiaugiamės, kad MJJ fondo dėka FTMC centre atsiranda dvi naujos mokslo kryptys – kvantinė optoelektronika ir mikrofluidika, kurios atkeliauja su dviem mokslininkais ir ryškiai papildys FTMC mokslinių ir technologinių veiklų paletę“, – sako Gintaras Valušis, Fizinių ir technologijos mokslų centro (FTMC) direktorius.
 
Daugiau skaitykite: 15min.lt