Impulsinis elektrinis laukas (PEF) yra labai perspektyvi neterminė skystų maisto produktų išsaugojimo technologija. Ši technologija šiuo metu naudojama skystiems maisto produktams arba pusiau skystiems maisto produktams, ekstraguojant bei nukenksminant bioaktyvius junginius. PEF yra ideali alternatyva apdorojant daug baltymų turinčius maisto produktus, tokius kaip pienas ir pieno ingredientai, arba produktai, turintys karščiui jautrių komponentų, nes sumažėja jo kaitinimo poveikis. PEF technologijos taikymas gali turėti įtakos pieno baltymų struktūrai ir dėl to jų koloidinėms savybėms (putos, emulsijos, hidrogelis). Šio projekto tikslas yra sukurti ir pritaikyti naują PEF pagrįstą technologiją, siekiant naujų pieno baltymų (išrūgų baltymų ar kazeino micelių) techno-funkcinių savybių.
Dėl detalesnės informacijos susisiekite su temos vadovu A. Stirke