Naujienos ir renginiai

Naujienos

2022. 05. 30 -

Lietuvos ekonomikos diplomatų delegacijos vizitas

Fizinių ir technologijos mokslų centre (FTMC) praėjusios savaitės pabaigoje lankėsi gausi diplomatų ir specialiųjų atašė, atsakingų už Lietuvos ir užsienio ekonominius ryšius bei jų plėtrą, delegacija. Susitikime dalyvavo daugiau nei šešiasdešimt Lietuvos atstovų, atstovaujančių ekonominius mūsų šalies interesus diplomatinėse atstovybėse visame pasaulyje: JAV, Australijoje, Europoje, Azijoje ir kt.
 
Pažintinio vizito metu centro direktorius prof. Gintaras Valušis svečiams pristatė FTMC veiklas, aukščiausio lygio kompetencijas mokslinių tyrimų ir inovacijų srityse, kuriančias ir stiprinančias valstybės pridedamąją vertę. Diskusijos su diplomatais metu buvo aptarti FTMC tarptautinio bendradarbiavimo su kitų šalių mokslininkais bei aukštųjų technologijų kūrėjais aspektai, prioritetai, ekonominių atstovų galimybės, pagalba bei konkretūs veiksmai, galintys sustiprinti centro lyderystę ir ryšius su kitomis šalimis.
 
Vėliau svečiams surengta pažintinė ekskursija po FTMC Optoelektronikos technologijų, Medžiagų struktūrinės analizės, Masių spektrometrijos laboratorijas, didelio delegacijos susidomėjimo sulaukė FTMC Mikrobangų laboratorijos veikla ir čia įrengta beaidė kamera.
 
Nuotraukos D. Jokubauskio ir R. Stalionytės
 

Galerija