Naujienos ir renginiai

Naujienos

2019. 01. 29

FTMC dalyvavo technologijų ir inovacijų konferencijoje „EmTech Asia 2019“ Singapūre

2019 m. sausio 22-23 d. Singapūre vyko technologijų ir inovacijų konferencija „EmTech Asia 2019“, kurioje Fizinių ir technologijos mokslų centro atstovai potencialiems partneriams pristatė FTMC galimybes bendradarbiauti vystant kosmoso pramonės bei dirbtinio intelekto inovacijas.
 
Konferencijoje dalyvavo Fizinių ir technologijos mokslų centro (FTMC) inovacijų vadybininkas Karolis Stašys, FTMC Optoelektronikos skyriaus mokslininkas dr. Jan Devenson ir kiti atviro mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros tinklo „Open R&D Lietuva“ vienijamų institucijų atstovai.
 
Atviro mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros tinklo „Open R&D Lietuva“ vienijamų institucijų atstovai konferencijoje „EmTech Asia 2019“ (organizatorių nuotrauka)
 
Šių metų „EmTech Asia“ dalyviai buvo kviečiami atrasti technologijas, kurios pakeis pasaulį. Kviestinius pranešimus skaitė įtakingi technologijų lyderiai ir inovatoriai. Buvo susipažinta su naujausiomis technologijomis, dirbtinio intelekto, duomenų apsaugos bei gyvybės mokslų tendencijomis.
 
FTMC atstovai Karolis Stašys ir Jan Devenson konferencijoje „EmTech Asia 2019“ (organizatorių nuotrauka)
 
Taip pat vyko kontaktų sesijos, kurių metu FTMC atstovai potencialiems partneriams pristatė Centro galimybes bendradarbiauti vystant kosmoso pramonės bei dirbtinio intelekto inovacijas. Singapūro įmonės buvo kviečiamos kurtis ir investuoti Lietuvoje panaudojant FTMC technologinę bazę.
 
Ši konferencija laikoma labai sėkminga platinant Lietuvos, kaip patikimos partnerės bei aukštųjų technologijų šalies, vardą.
 
Daugiau informacijos apie „EmTech Asia“ konferenciją:
https://emtechasia.com/