Naujienos ir renginiai

Naujienos

2019. 06. 11

„Women Go Tech” dalyvės lankėsi FTMC Mokslo ir technologijų parke

Šiemet – jau trečiasis moterų mentorystės ir konsultacijų programos „Women Go Tech” sezonas.

„Women Go Tech“ – pirmoji mentorystės ir konsultacijų programa Lietuvoje, skirta merginoms ir moterims, siekiančioms karjeros technologijų sektoriuje. Šią programą inicijuoja Pasaulio Ekonomikos Forumo tinklo „Global Shapers“ Vilnius HUB nariai bei asociacija INFOBALT. Organizatorių komandoje savanoriškais pagrindais dirba verslo ir technologijų sričių profesionalai.

Lietuvos inžinerinės pramonės asociacija (LINPRA), palaikanti „Women Go Tech” iniciatyvą, Fizinių ir technologijos mokslų centro (FTMC) Mokslo ir technologijų parke inžinerija besidominčioms dalyvėms surengė seminarą.

FTMC Nanoinžinerijos skyriaus Funkcininių nanomedžiagų laboratorijos mokslininkės prof. Rasa Pauliukaitė ir dr. Edita Voitechovič pristatė čia vykdomus tyrimus bei pasiekimus. 

Prof. R. Pauliukaitė pasakojo, ką mokslininkai veikia jos vadovaujamoje laboratorijoje. Dalyvės galėjo apžiūrėti FTMC kuriamus jutiklių prototipus ir susipažinti su nanotechnologijų subtilybėmis. Šiemet Prof. R. Pauliukaitei įteikta Vilniaus miesto mero padėka už miestui svarbius darbus.
 
Dr. Edita Voitechovič, „Horizontas 2020“ individualaus projekto „WoundSens“ vadovė, susirinkusioms ekskursijos dalyvėms papasakojo apie savo vykdomą veiklą, supažindino su nanostruktūrų formavimo ir jų vizualizavimo (nes plika akimi jų pamatyti neįmanoma) būdais Nanoformavimo ir biolustų laboratorijoje. Ir padrąsino dalyves rinktis technologines specialybes, nes juk merginos turi tam visas reikiamas savybes: kantrumą, atidumą ir nuoseklumą!
 
Ekskursija FTMC erdvėse „Women Go Tech” dalyvėms paliko didžiulį įspūdį. Prof. R.Pauliukaitė ir dr. E. Voitechovič atsakė į klausimus ir padrąsino moteris pasirinkti inžineriją savo karjeros keliui.
 
Moterų mentorystės ir konsultacijų programos „Women Go Tech” tikslas – pristatyti inžinerines kryptis, kurias jungia LINPRA, bei parodyti moterų karjeros galimybes jose. Sugriauti stereotipus, jog inžinerija tinkama labiau vyrams ir mitus, kad persikvalifikuot į inžineriją labai sudėtinga.
 
Nuotraukų autorius - Artūras Žukas