Naujienos ir renginiai

Naujienos

2019. 12. 18 -

FTMC Šachmatų turnyras taps tradiciniu

2019 m. gruodžio 13 d. įvyko pirmasis FTMC Šachmatų turnyras, kurį organizavo Fizinių ir technologijos mokslų centras (FTMC) kartu su Vilniaus šachmatų klubu.
 
Buvo kviečiami visi nors kartą žaidę šachmatais ir norintys pasivaržyti su kolegomis. Renginį atidarė FTMC direktorius Gintaras Valušis ir šachmatų didmeistrė Viktorija Čmilytė-Nielsen.
 
„Noriu palinkėti jums gero turnyro ir kad tai taptų gražia kasmetine tradicija. Labai žaviuosi šia vieta: nedideliame geografiniame plote yra didelė koncentracija intelekto ir mūsų šalies ateities.“ - sakė V. Čmilytė-Nielsen.
 
 
Varžybos vyko pagal FIDE greitųjų šachmatų taisykles, 11 ratų šveicariškąja sistema, laiko kontrolė 5 min. Laimėjo daugiausiai taškų surinkę dalyviai.
 
Turnyro prizininkai:
I VIETA - Jūras Mickevičius (VU FF Fotonikos ir nanotechnologijų institutas);
II VIETA - Žilvinas Ežerinskis (FTMC Branduolinių tyrimų skyrius);
III VIETA - Arūnas Pemkus (Viešųjų ryšių ekspertas);
Geriausias žaidėjas mėgėjų be FIDE reitingo kategorijoje - Ramūnas Adomavičius (FTMC Optoelektronikos skyrius).
 
Visi turnyro rezultatai yra čia.
 
 
Prizines vietas bendroje įskaitoje užėmę dalyviai buvo apdovanoti medaliais, diplomais ir turnyro marškinėliais. I-osios vietos laimėtojui įteikta nugalėtojo taurė. Be to, penki turnyro dalyviai ir jauniausias dalyvis gaus vardinius pakvietimus į Lietuvos Respublikos Seimo taurės šachmatų varžybas.
 
Sulaukęs itin didelio susidomėjimo, FTMC Šachmatų turnyras jau dabar vadinamas tradiciniu, todėl nuspręsta jį organizuoti kasmet.
 
Dėkojame visiems dalyviams, kurių dėka ši šachmatų šventė tapo įmanoma, Viktorijai Čmilytei-Nielsen - už puikų pasveikinimą, tarptautiniam meistrui Kęstučiui Labeckui - už sklandų teisėjavimą, turnyro organizatoriams Žilvinui Ežerinskiui, Linui Galkauskui ir Mildai Tamošiūnaitei - už visus matomus ir nematomus darbus, Artur Plotnikov ir pagalbininkų komandai - už tai, kad turnyras vyko sklandžiai.