Naujienos ir renginiai

Naujienos

2018. 09. 17 -

G. Račiukaitis: mokslinės konferencijos ICPEPA tikslas pasiektas

Praėjusią savaitę Vilniuje vykusi 11-oji tarptautinė moksline konferencija ICPEPA (International Conference on Photo-exited Processes and Applications) sutraukė per 180 garbingų svečių ne tik iš Lietuvos, bet ir Japonijos, Rusijos, Vokietijos, Kinijos, Slovakijos, Saudo Arabijos ir kt. valstybių.

Svečiai klausėsi pranešimų, diskutavo, lankėsi pagrindinėse Lietuvos lazerių įmonėse. ICPEPA organizatorius Lietuvoje – Fizinių ir technologijos mokslų centro (FTMC) Fizikos instituto Lazerinių technologijų skyriaus vadovas dr. Gediminas Račiukaitis – džiaugiasi pasiektais rezultatais.

Anot dr. G. Račiukaičio, sostinės meras Remigijus Šimašius yra išreiškęs norą, kad Vilnius gali tapti pasaulio lazerių sostine. „ICPEPA buvo pirmasis realus veiksmas, kad toks noras taptų realybe“, – tvirtina FTMC Lazerinių technologijų skyriaus vadovas.

Jis priduria, kad pagrindinis tikslas – visiems profesionalams susirinkti į vieną vietą, padiskutuoti, pasidalinti idėjomis, buvo pasiektas.

„Be to, buvo naujų pranešimų temomis, kurios nebuvo visai tipinės ICPEPA, tačiau jomis puikiai praplėtėme akiratį“, – džiaugiasi dr. G. Račiukaitis.

ICPEPA – tarpautinė mokslinė konferencija, sutrakianti geriausius lazerinių technologijų profesionalus (mokslininkus, technologijų įmones, ir t. t.) iš viso pasaulio. Nuo 1993 metų organizuojama konferencija kasmet vyksta skirtingose pasaulio vietose.

Konferencijoje buvo pristatyti 163 pranešimai (1 plenarinis, 15 kviestinių pranešimų, 53 žodiniai bei 94 stendiniai pranešimai). Renginyje dalyvavo mokslininkai iš 26 šalių.

Plačiau >>>>