• Nekoreguojami

Nekoreguojami

2019. 07. 11

Tokijo technologijų institutas ir FTMC planuoja bendras veiklas

Fizinių ir technologijos mokslų centre (FTMC) svečiavosi Tokijo technologijų instituto (TITech) Gyvybės mokslų ir technologijų mokyklos atstovai prof. dr. Yasunori Aizawa ir prof. dr. Nobuaki Shiraki.
 
Tokijo technologijų instituto (TITech) delegacija, vadovaujama prof. Susumu Kajiwara, šią savaitę viešėjo Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centre (VU GMC), prof. Virginijaus Šikšnio laboratorijose ir domėjosi čia sukurta CRISPR/Cas9 genomo redagavimo technologija. Vieno stipriausių Japonijos universitetų atstovams, susidomėjusiems technologijų pritaikymu gyvybės moksluose, VU GMC pasiūlė aplankyti FTMC  - aukštųjų fizinių technologijų vystymo lyderį Baltijos šalyse.
 
FTMC inovacijų vadybininkas Karolis Stašys svečius iš Tokijo supažindino su centre vykdoma moksline veikla, aukštųjų fizinių technologijų kūrimo ir vystymo procesais, surengė pažintinę ekskursiją po centro laboratorijas. Dr.Y. Aizaw ir dr. N. Shiraki ypač sudomino FTMC optinių lazerių pritaikymo galimybės bioinžinerijos moksluose, puslaidininkių srities moksliniai tyrinėjimai ir centro mokslininkų pasiekimai šioje srityje.
 
Pasak prof. dr. Nobuaki Shiraki, vizitas FTMC paliko stiprų įspūdį, tad 137 -tuosius veiklos metus skaičiuojantis Tokijo technologijų institutas (TITech) tikisi su FTMC užmegzti stiprius ryšius:
 
„Mūsų aukštoji mokykla  - viena aukščiausiai reitinguojamų visame pasaulyje, turime du Nobelio premijos laureatus, skatiname tarptautines sinergijas – daugiau nei trečdalis TITech doktorantų yra iš  užsienio valstybių. Taip pat mūsų institute dirba daug mokslininkų, kurie gilinasi į medžiagų mokslą, puslaidininkių tyrinėjimus. Džiaugiuosi, kad susipažinome su FTMC ir tikrai sieksime vystyti bendras veiklas su jūsų centru.”
 
Prof. dr. Yasunori Aizawa taip pat akcentavo, kad Japonijos ir Lietuvos vyriausybės stengiasi užmegzti stiprios partnerystės ryšius, vystant  technologijų mokslus.
 
„TITech turime gilias puslaidininkių mokslo mokymo tradicijas, tad kaip genetikos mokslo atstovas, matau naujų galimybių suvienijant FTMC ir mūsų universiteto technologines bei mokslines galimybes, vystant bio mokslus. Tikimės, kad sukursime daug bendrų tarptautinių projektų.” –  kalbėjo dr. Y. Aizawa.